Maissipellolla - Corn field

Mustia nyppyjä

Tämä salolainen maissipelto lienee jälleen sadonkorjuu valmis. Vietimme kaverini Annen kanssa siellä aurinkoisen iltapäivän keväällä kun maissisänget ratisivat saappaan alla ja valo tuntui vielä tuoreelta ja uudelta. Miten erilainen onkaan elokuu.

Villapaita syntyi viime talvena. Se on neulottu Novitan Nordic wool langasta, joka on 100% villaa ja josta ainakin puolet on Pohjoismaisen lampaan villaa. Lanka kestää myös konepesun. Kotimaisen Suomen lampaan villa tuppaa olemaan sieltä karkeammasta päästä, mutta tämä laatu on ihan miellyttävä päällä.

Black bobbles 

This corn field looks probably a bit different at this time of year. These photos were taken at spring time when the nordic summerlight felt still fresh and new. As it does every spring!
We had a nice and lazy afternoon on the fields with my friend Anne who took the photos.

This pullover has been made of Novita`s Nordic wool, the yarn is 100% wool. At least half of the lamb wool comes from Scandinavia. You can also wash it in machine. Finnish lamb wool is often rough, but this yarn is quite nice to wear.

Naisten musta villapaita nypyillä, mallikoko M                                                                                 

Tiheys: 19sx24krs
Pyöröpuikot  4, 60 cm sekä  40 cm 
Mallineuleet: 2ox2n resori nyppy: krs:t 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 kaikki oikein 7. krs: *1 nyppy: neulo 3 s n yht päästämättä niitä vas puikolta. Neulo ne uudelleen o yht ja vielä n yht. Sitten päästä ne vasemmalta puikolta. 9 s o*15. krs: * 6 s o, 1 nyppy, 3 s o. Nypyt sijoittuvat keskenään lomittain.Villapaita neulotaan pääntiestä lähtien yhtenä kappaleena.

Hartiaosa ja miehusta: Luo pidemmille puikoille 96 s. Neulo resoria 2ox2n suljettuna neuleena  5 cm. Neulo sileää 1 krs. Merkitse kerroksella lisäyskohdat työhön: neulo aloituskohdan (keskitaka) jälkeen 17 s ja merkitse seuraava silmukka esim. langalla, neulo sitten 12 s ja merkitse seuraava silmukka (hihaosa). Neulo 34 s (etukappale) ja merkitse seuraava silmukka. Neulo jälleen 12 s ja merkitse seuraava (toinen hihaosa). Neulo loput 17 s.

Neulo vielä 3 krs sileää ja aloita samalla lisäykset merkityissä kohdissa. Lisää 1 s kummallakin puolella merkittyä s:aa joka 2 krs. (= 8 s/krs). Tee lisäys nostamalla se edelliseltä kerrokselta. Lisää silmukoita kunnes työssä on n. 284 s ja se on n. 27 cm pitkä kokonaisuudessaan.


Aloita nypyt 4 sileän kerroksen jälkeen. Tee 1. keskitakana ja sen jälkeen mallineuleen mukaan. Lisäyskohdan jälkeen hihaosassa tee 1.nyppy  neulottuasi  7 s mukaan lukien lisätty s. Nypyn pitäisi näin sijoittua keskelle hihaosaa. Päästyäsi etuosaan neulo 8 s ja tee 1.nyppy. Jatka mallineuleen mukaan, tähän pitäisi syntyä 3 nyppyä, joista keskimmäinen keskiedulla. Tee toinen hihaosa samoin kuin edellinen. Kun pääset takaosalle neulo 8 s ja tee nyppy. Näin keskitakana olevan ja tämän nypyn väliin pitäisi jäädä 9 s (eli mallineuleen verran. ). 


Jatkossa tee nypyt symmetrisesti ja lomittain näiden aloitusnyppyjen kanssa. Lisää nyppy aina kun se mahtuu neuleen kasvaessa. Älä tee kuitenkaan nyppyä silloin, kun se sijoittuisi samalla krs:lla lisättävään s:aan.
Kun työ on 27 cm pitkä, jätä hihojen 60 silmukkaa odottamaan apulangalle ja aloita miehustan neulominen lopuilla s:lla. Mallineuleessa sivusaumoihin on tehty kellotettu muoto (=lisää 1 s 2 cm välein sivusauman kohdalla), mutta koska tämä  sotkee kuvion tekemistä, voit yhtä hyvin jättää lisäykset pois ja tehdä miehustasta suoran. Neulo nyppykuviota kunnes keskitaka on 55 cm. Neulo sitten 2ox2n resoria 5 cm. Päättele silmukat kerralla.


JOS lisäsit silmukoita sivusaumassa kavenna ne pois kerralla ennen resoria (puikolla n. 196 s, joista 8/sivu kavennetaan): neulo keskitaan jälkeen 41 s ja kavenna seuraavat 16 s neulomalla aina kaksi yhteen. Neulo sitten 82 s ja kavenna samoin 16 s. Neulo loput 41 s ja olet takaisin keskitakana. Aloita sitten resori.  

Hihat:Poimi 60 s apulangalta lyhyemmille puikoille ja aloita nyppyneulos  suljettuna neuleena, niin että etäisyys miehustan puolen nyppyihin säilyy tasaisena l. mallineuleen mukaan. Kun hihaosaa on 5 cm (kainalosta mitattuna), aloita 2ox2n resori ja neulo sitä 8 cm. Päättele kaikki silmukat kerralla. 

Viimeistely:Kostuta ja anna kuivua. Ompele kainaloon syntyvät aukot umpeen.




Kiitos Annelle kuvista, vanha kamu! Katso lisää:  kuvAnne
Thank you Anne for the photos, miracle maker you are : ) Check for more kuvAnne

Comments

Popular Posts